Hoppper

Hopper

PHPro, Smooth en Induxx gaven de webshop van Hopper een nieuw uniform

Hopper is de ‘place to be’ voor scouts die op zoek zijn naar een uniform, materiaal voor buitenactiviteiten of een jeugdverblijf. Zij zetten hiervoor volop in op duurzaamheid, vernieuwing en een optimale dienstverlening. Een vernieuwde webshop kon dus niet ontbreken en daar weet Phanes wel raad mee!

Hopper

PHPro, Smooth en Induxx maakten de webshop van Hopper een pak gebruiksvriendelijker en voorzagen een nieuwe PIM (Akeneo) en CMS-trainingen zodat de scouts zelf aan de slag kunnen.


Digital Phanatics:

PHPro
Smooth
Induxx

Samenhang tussen winkel en verblijven

Scouts en Gidsen Vlaanderen wou meer samenhang creëren tussen hun Hopperwinkel en de jeugdverblijven via een online platform waarop scouts een verblijf kunnen reserveren of materiaal kunnen bestellen. Phanes bracht het digital agency PHPro, PIM-expert Induxx en digital marketing strateeg Smooth samen om dit project tot een goed einde te brengen.

Meer efficiëntie

Na een grondige analyse van de huidige website werd duidelijk dat er nood was aan meer efficiëntie. Bezoekers moesten vlotter de weg vinden naar de juiste informatie of artikelen. De UI-designer van PHPro ging dan ook meteen aan de slag om een gebruiksvriendelijker webdesign uit te tekenen. De webmaster van Smooth zorgde dan weer voor het uploaden van de content, UX/UI-optimalisaties, HTML-templates en opvolging met de Product Owner voor het aanmaken van user stories. Smooth zorgde bovendien voor trainingen in het CMS van Magento zodat de mensen van Hopper na afloop van het project de website zelf konden onderhouden en voorzien van content.

Een nieuwe PIM

Er werd ook gezorgd voor de juiste integraties met het ERP van Hopper en een nieuwe PIM (Akeneo) voor beter productbeheer. Daarbovenop ontwikkelde en integreerde PHPro een custom webshop (Magento) waarbij rekening werd gehouden met verschillende user flows, zodat scouts eenvoudig producten kunnen bestellen en lokalen kunnen reserveren.

Sprekende resultaten

Na afloop van het project niks dan blije gezichten. Enerzijds zorgt Akeneo PIM, op basis van intelligente data mapping en structurering, ervoor dat het een stuk gemakkelijker wordt voor het team van Hopper om nieuwe producten toe te voegen of online te plaatsen. Anderzijds kan de gebruiker eenvoudig en snel vinden wat hij zoekt. Dit alles in combinatie met een frisse look & feel leidde tot een toename van bezoekers en een stijging van de verkoopcijfers. Kortom, iedereen tevreden!
Hopper

Ben jij ook op zoek naar een upgrade van je webshop?

Contact