x2o

Light Gallery

Omnichannel platform van Light Gallery ziet dankzij Phanes het licht

Light Gallery biedt oplossingen voor sfeervolle verlichting aan en maakt als retailer deel uit van de Signify Belgium NB groep. Ze wil haar klanten inspireren en zet hiervoor in op innovatie en trends. Light Gallery wil dan ook streven naar de ultieme productbeleving via concept stores en een online platform.

Ligt Gallery

Light Gallery beschikt met de hulp van Phanes nu over een efficiënte product management workflow. Dankzij de implementatie van Akeneo PIM zijn de bezoekersaantallen van Light Gallery in stijgende lijn.


Digital Phanatics:

Induxx
Meteor

“De samenwerking tussen Light Gallery en Meteor verliep zodanig vlot dat het aanvoelde als één groot team, vol motivatie en met hetzelfde doel. De snelle communicatie zorgde er ook voor dat het project tijdig en binnen het budget kon worden opgeleverd.”

-
Glenn Jans, Analist bij Meteor

Op zoek naar een efficiëntie workflow

Light Gallery trekt volop de digitale kaart en verving het huidige e-commerce platform door een nieuw platform, met een sterke focus op gebruiksgemak en conversie. Klanten hebben toegang tot het productgamma van Light Gallery en de mogelijkheid om producten online te kopen of een afspraak te maken met een lichtadviseur. Light Gallery beschikte echter over het ERP-systeem Microsoft Dynamics dat wel voldeed aan de standaarden van productcreatie, maar niet aan die van productbeheer. Er worden regelmatig nieuwe producten toegevoegd, dus een efficiënte product management workflow was aan de orde. Een opdracht die op het lijf is geschreven van Akeneo en Shopware Phanatics, Induxx en Meteor!

Gebruiksgemak via filtering en categorisatie

Onze digital Phanatics staken de koppen bijeen om een beter gebruiksgemak te ontwikkelen waarin filtering en categorisatie de hoofdrol spelen. Er werd een geautomatiseerde mass-import en productkoppeling van image assets in Akeneo PIM opgezet met behulp van de Induxx Azure connector. Hierdoor kan Light Gallery haar image assets in een gecentraliseerde omgeving plaatsen, opslaan en ontsluiten naar verschillende touchpoints (webshop, verkoopschermen en creatieve afdeling). Daarbovenop werd een koppeling tussen Akeneo en Shopware opgezet om de website alsook de digitale schermen in de concept stores te voeden met de productinformatie vanuit Akeneo.

Een unieke digitale winkelbeleving

Dankzij een nauwe integratie vanuit Shopware met Microsoft ERP en het Akeneo PIM systeem hebben Induxx en Meteor sales support screens kunnen implementeren in de winkels. Deze digitale schermen zorgen ervoor dat klanten het volledige assortiment kunnen bekijken en niet enkel wat in de winkel staat. ¬ Daarnaast bleek een goede CMS een must. Meteor zorgde ervoor dat de sales support screens via Shopware aan te sturen zijn. Dit door gebruik te maken van de Shopware sales channel functionaliteit in combinatie met het ingebouwde CMS. Een Sales Channel kan aangemaakt worden voor ieder kanaal waarop men producten wil verkopen of tonen. Bovendien kan Light Gallery zo zelf aanpassingen maken in de toekomst. En al dat goede werk werd beloond! De sales support screens werden eind 2021 namelijk genomineerd voor de Mercuriusprijs van Comeos en sleepten het zilver in de wacht. Een mooie bekroning voor iedereen die zijn steentje bijdroeg aan dit project!

Bezoekersaantallen in stijgende lijn

Light Gallery zag maar liefst 25% meer verkeer op de website en bovendien bleven bezoekers langer hangen. Dankzij de implementatie van Akeneo, de koppelingen met andere systemen en het verbeterde product managementproces kan Light Gallery voortaan op jaarbasis een halve FTE (full-time equivalent) anders inzetten. Dit staaltje van content marketing zorgt er ook voor dat Light Gallery haar gamma kan afstemmen op basis van het sales kanaal en de gebruiker. Missie meer dan geslaagd!
Ligt gallery

Ben jij ook op zoek naar een efficiënte product management workflow?

Contact