Multipharma

Multipharma

Multipharma zorgt dankzij Induxx en Smooth voor nog betere zorg

Multipharma versterkt de rol van de apotheker en doet er alles aan om gezondheidszorg toegankelijk te maken voor iedereen. Zij rekent daarvoor op haar netwerk van 270 apotheken en 1700 medewerkers. Multipharma wil voortdurend vernieuwen om de best mogelijke zorg aan te bieden en vond in Phanes al snel de geschikte partner.

Multifarma.png

De producten van Multipharma zijn door het uitgebreide productoverzicht en de efficiënte beheermogelijkheden nu sneller beschikbaar, met een kortere time to market.


Digital Phanatics

Smooth
Induxx

Oplossing voor databeheer gezocht

Multipharma levert ook producten aan B2B-klanten vanuit een eigen distributiemagazijn. Er staken echter heel wat problemen de kop op zoals een zwakke performantie, geen oplossingen voor specifieke vragen en onvoldoende gebruiksvriendelijkheid van de User Interface. Daarbovenop was het zeer moeilijk om fouten en andere problemen in de processtroom te detecteren. Multipharma ging dus op zoek naar een gebruiksvriendelijke applicatie (gecentraliseerde SSOT) waar ze hun productaanbod centraal kan beheren en filteren. Het open-source karakter en de garantie van kwalitatieve data mochten eveneens niet ontbreken.

Akeneo PIM to the rescue

Induxx ging meteen van start met de implementatie van verschillende Akeneo bundels, zoals een Supplier/price bundel die de import van leveranciersgegevens makkelijker maakt en vooraf de prijsverschillen berekent. Daarnaast werd een Google sheet bundel toegevoegd die het kopiëren en plakken van datavelden mogelijk maakt. De Mapping bundel bewerkt dan weer dagelijks gegenereerde exportdocumenten. Zo kan Multipharma eenvoudigweg zelf labels toevoegen voor categorieën/opties, overbodige kolommen verwijderen, waarden transformeren, extra filters gebruiken enz. Tenslotte werd de optie delta product export toegevoegd. Deze verzekert dat enkel wijzigingen met zelf gespecificeerde producteigenschappen worden geëxporteerd.

PIM voor optimale productbeleving

Smooth hielp op hun beurt bij het managen van het PIM-systeem. De belangrijkste taak van een PIM-systeem is namelijk om een grote hoeveelheid complexe productinformatie te hanteren en deze gegevens efficiënt op de relevante kanalen te verspreiden. Sinds de komst van Akeneo PIM kunnen MDM en ECOM binnen één PIM applicatie samenwerken om tot optimale productbelevingen te komen. Multipharma werkte al met Salesforce Commerce Cloud als e-commerce platform, dus zorgde Smooth voor het opleveren van content en de creatie van nieuwe landingspagina’s in HTML en CSS, in combinatie met UX/UI optimalisaties.

Time to market de grote winnaar

Multipharma kon dan ook al snel de vruchten plukken van deze samenwerking. Zo zijn door het uitgebreide productoverzicht en de efficiënte beheermogelijkheden de producten nu sneller beschikbaar. Daarnaast verzamelt het ECOM-team de nodige externe informatie en kan het een ‘publiceer op website’ status definiëren, wat resulteert in een kortere time to market. Eén ding is zeker, Multipharma is dankzij Induxx en Smooth nu nóg beter uitgerust om iedereen van goede zorg te voorzien!
Multipharma
  • Akeneo

Heb je nood aan een efficiënte uitbreiding van je website?

Contact