orac header

Orac Decor

Een Magento e-commerce platform voor Orac Decor

Orac Decor staat al sinds 1970 garant voor interieurdecoratie met innovatieve technologie, materialen en design. Hun producten geven elk interieur een uniek karakter en zijn bovendien zeer gebruiksvriendelijk. De website van Orac Decor kon echter zelf een likje verf gebruiken. Die was vrij standaard en beschikte over een eenvoudige catalogus. Phanes haalde de verfborstel boven en toverde hun website om tot een volwaardig e-commerce platform!

orac decor

Orac Decor beschikt nu over een volwaardig Magento e-commerce platform, een Akeneo PIM-systeem en een toegankelijke database.


Digital Phanatics:

Induxx
PHPro

Versnipperde data zoekt PIM

Het marketingteam van Orac Decor kreeg dagelijks te maken met zeer versnipperde data. Die bestond namelijk uit Excel-bestanden en assets die verspreid waren over verschillende folders op hun server. Het bleek dan ook een hele uitdaging om alle data op een correcte manier terug te vinden. Een PIM-systeem was dan ook aan de orde om klanten, ongeacht de toepassing, snel en efficiënt van juiste antwoorden te kunnen voorzien. En liefst zonder fouten! De makkelijke integratie met Magento maakte de keuze qua PIM-systeem dan ook eenvoudig. Werk aan de winkel voor onze digital phanatics!

Induxx zorgt voor efficiënt databeheer

Induxx ging meteen aan de slag met het opzetten van Akeneo. Tijdens workshops met Orac Decor werd het datamodel gedefinieerd dat de basis vormde voor de Akeneo configuratie, gevolgd door een implementatietraject waardoor de werknemers van Orac Decor snel met Akeneo vertrouwd konden raken. Orac Decor verwachtte via Akeneo een ‘single version of truth’ te kunnen opbouwen waarbij werknemers alle verrijkte producten en assets in één makkelijke database konden terugvinden. Deze wens is nu realiteit geworden, waardoor ze enorm veel tijd winnen. Door de flexibiliteit van Akeneo zijn ze in staat onafhankelijk te werken. Zo kan het marketingteam bijvoorbeeld zelf makkelijk attributen toevoegen, schrappen of beperken.

Magento 2 Commerce brengt redding

Orac Decor heeft verschillende websites in verschillende talen. Het was dus een uitdaging om bezoekers te doen landen op de meest relevante winkel op basis van hun browsertaal -en locatie. PHPro loste dit op met een GeoIP redirect, waardoor Orac Decor rechtstreeks hun belangrijkste internationale omzetmarkten kan bereiken. Via op maat gemaakte content blocks is het mogelijk om de beste UX en visuals aan nieuwe en terugkerende bezoekers te presenteren. Bovendien is de database van deze content blocks toegankelijk voor de medewerkers van Orac Decor, waardoor men de verschillende elementen gemakkelijk kan hergebruiken voor andere doeleinden. Om de nieuwe webshop van Orac Decor te bouwen heeft PHPro gekozen voor Magento 2 Commerce. De extra voordelen die Magento 2 Commerce biedt, waren noodzakelijk om de extra features op de nieuwe webshop te implementeren. Akeneo werd, in samenwerking met Induxx, voor deze immense webshop gebruikt als PIM-systeem. Induxx heeft ervoor gezorgd dat de verschillende producten feilloos synchroniseren met het Magento platform. Daarbovenop worden technische documenten of beelden gesynchroniseerd tussen beide platformen. Met Akeneo beheert Orac nu gemakkelijk alle producten en assets op één centrale plaats.

Droomhuwelijk tussen Magento en Akeneo

Akeneo PIM zorgt voor meer accuraatheid zodat de werknemers alle nodige informatie makkelijk terugvinden en vooral het bewaren van assets bleek een grote toegevoegde waarde te zijn. Door tags aan de assets toe te voegen, kunnen ze nu ook eenvoudig filteren. Bovendien was het voor de klanten van Orac Decor belangrijk om gepersonaliseerde exports van de product data te kunnen ontvangen, wat vanaf nu mogelijk is! De combinatie van Magento en Akeneo zorgt bovendien voor een stabiel fundament waar in de toekomst op gebouwd kan worden. En die toekomst ziet er bijzonder rooskleurig uit!
orac decor screen

Ook op zoek naar een Magento platform om je bedrijf te doen groeien?

Contact